Eğer doktor tarafından dış gebelik teşhisi konulursa, doktor ayrıca bireyin kan nakline ihtiyaç duyması durumunda bireyin kan grubunu doğrulamak için kan testi isteyebilir.
Herhangi bir hamilelik testinin sonucu pozitif olabilir, ancak dış gebelik normal bir şekilde devam edemez.
Bu sitede yer alan makaleler, yorumlar, resimler ve tablolar bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler doğrultusunda hastalıklara tanı koyulamaz ve tedavi edici tavsiye olarak kullanılamaz.
Dış gebeliğin erken safhalarında ve kanama olmadığı durumlarda kullanılır. Gebelik dokusu rahim duvarından ayrılana kadar devam eder.
Sssssy Eşimin sperm sayısı düşük olduğu için doktor ilaç başlamıştı aşılama bile olmaz dedi ama bir hafta sonra hamilelik testim pozitif çuktı çOkay şaşırdık 7 haftalık kese ultrasonda var doktor haftaya kontrole gel dedi acaba bu mümkün mü yoksa boş gebelik olabilir mi beta 19916
Dış gebeliğin belirli bir sebebi yoktur. Her kadının anatomik yapısı farklı olduğu için dış gebeliği tetikleyecek unsurlar da farklılık gösterir. Ancak kadınlarda dış gebeliğe neden olabilecek faktörler genel olarak şu şekildedir;
hem embriyo sağlıklı şekilde burada gelişimini sürdüremez hem de giderek büyüme sergileyeceği için anne adayının dış gebelik fotoğrafları hayatını riske sokacak tabloların gelişmesine neden olur. Dış gebelik teşhisi yapıldığında acilen müdahale gerektiren riskli durumlardan birisidir. En kısa sürede gebeliğin sonlandırılması kadının hayatı için altın değerindedir.
Dış gebelik sıklıkla tüplerin normal anatomik yapısının bozulmasına bağlı olarak olur. Son yıllarda dış gebelik sayısında artış vardır. Bunların başlıca sebepleri ise ;
Gul Merhaba hocam ben de dış gebelik geçirdim benim sol tarafta yumurtalık dış gebelik olduğu için alindi geri hamilelik düşünsem olurmu
Normal koşullarda gebelik, embriyonun rahim tabakasının içinde çoğunlukla da rahmin tepe noktasına ve arka duvara yerleşmesiyle oluşur. Dış gebelikte ise durum tam tersidir; embriyo rahim içine değil, rahmin dışında farklı bir bölgesine yerleşir.
Uyku Bozuklukları: Gebelikte uyku problemleri oldukça sıktır. Gebeliğin başında hormonal değişikliklere bağlı genelde aşırı uyku hali, sürekli uyuma isteği ve halsizlik olur. Gebeliğin sonlarına doğru ise büyüyen rahmin verdiği rahatsızlığa bağlı olarak uykuya dalmada ve uyumada güçlük oluşmaya başlar.
Hafif veya ağır olabilen ve parlak kırmızı veya kahverengimsi renkte olabilen vajinal kanama,
Bu risk faktörlerinden birine veya daha fazlasına sahip olan kişiler gebe kalmayı planladıklarında hekimleriyle görüşmeli ve dış gebelik riskini lower etmek için gerekli önlemleri almalıdır.
Bu website, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.